Sibirski Trans E01

Sibirski Trans E01

Transsibirska magistrala najveća je željeznička pruga na svijetu. Građena krajem 19. i početkom 20. stoljeća kako bi spojila Moskvu s dalekim istokom duga je impresivnih 9.288 kilometara. Prolazi kroz dva kontinenta, spaja Europu s dalekim istokom na tri načina - izravnom, originalnom transibirskom rutom Moskva-Vladivostok, transmanđurijskom Moskva-Peking te transmongolskom rutom Moskva-Peking preko Ulan Batora.

Sibirski Trans Ep.02 (HR)

Sibirski Trans Ep.02 (HR)

Transsibirska magistrala najveća je željeznička pruga na svijetu. Građena krajem 19. i početkom 20. stoljeća kako bi spojila Moskvu s dalekim istokom duga je impresivnih 9.288 kilometara. Prolazi kroz dva kontinenta, spaja Europu s dalekim istokom na tri načina - izravnom, originalnom transibirskom rutom Moskva-Vladivostok, transmanđurijskom Moskva-Peking te transmongolskom rutom Moskva-Peking preko Ulan Batora. Ekipa HTV-a, novinar Josip Šarić i snimatelj Jure Ožić Bebek, putovala je transmongolskom rutom i sve zabilježila u dvije epizode dokumentarnog filma Sibirski trans. Montažer je Saša Petrić. Prva epizoda: Od Moskve preko Ekaterinburga do Novosibirska Otkrivamo kako je putovati vlakom, kakva su pravila, a kakvi običaji. Kako uskladiti 9 vremenskih zona i pritom održavati točno vrijeme vožnje. Gdje vlak staje i koliko dugo? Tko ima pravo na besplatnu vožnju, a tko se vozi zbog pustolovine? Zašto nije dobro jesti u restoranu? Tko na Ural dolazi zbog turizma, a tko zbog ljubavi? Što je akademski grad i kakva se glazba sluša u Sibiru? Odgovore na sva pitanja donosi prva epizoda 'Sibirskog transa'.

TRANSSIBIRSKA ŽELEZNICA, film | 13.04.2013.

TRANSSIBIRSKA ŽELEZNICA, film  |  13.04.2013.

Roj i Džesi su savršen američki bračni par koji odlučuje da iz Pekinga putuje do Moskve legendarnom transsibirskom ekspresnom železnicom. Njih dvoje se zbližavaju sa Karlosom i Ebi, koji su previše prijateljski otvoreni i zapravo uopšte nisu onakvi kakvima se predstavljaju. Nesvesno i naivno, Roj i Džesi su uhvaćeni u mrežu preprodaje droge, obmane i sve većeg broja mrtvih. Svo četvoro postaju mete istrage ruske policije i detektiva Grinkoa, nekadašnjeg agenta KGB-a, rešenih da do kraja putovanja otkriju ko je za šta kriv, kao i da zaustave seriju ubistava koja se dešavaju na putovanju...

Vlakem do Vladivostoku 2014

Vlakem do Vladivostoku 2014

Dva studenti Vysokého učení technického se rozhodli využít studijní stáže v Petrohradě a překonat celý kontinent pomocí největší železniční sítě světa. A tohle je jejich příběh. Jedná se o cestování z Petrohradu do Vladivostoku s co nejnižšími náklady a s co největšími zážitky během zimy roku 2014. Vlastimil Vodička a Karel Psohlavec se pokusili tuto cestu zaznamenat pomocí několika neprofesionálních zařízení zaznamenávajících video. Jedná se o jeden z home made dokumentů. Který je dostatečně zábavný a zajímavý pro širší obecenstvo.

Putovanje Transsibirskom željeznicom

Putovanje Transsibirskom željeznicom

Materijal za učenje geografije za 7. razred OŠ, Ruska Federacija. Cilj videa je potaknuti učenike na kreativan i istraživački rad. Zadatak za učenike je osmisliti igrokaz o zamišljenom putovanju Transsibirskom željeznicom.

Top Videos -  loading... Change country
Load 5 more videos
 
 
Sorry, You can't play this video
00:00/00:00
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
CLOSE
CLOSE
CLOSE